Gemengde resultaten na carnaval

De carnavalsonderbreking heeft niet alle teams bij BC Heeze goed gedaan. In het eerste speelweekend na de vakantie haalden de verschillende teams gemengde resultaten.

U12 walst over Black Shots heen

Nadat de U10 van Black Shots hadden verloren, wisten de jongens van de U12 wat ze te doen stond: sportieve wraak. Een scherpe warming up en een motiverende peptalk van coach Jan van den Heuvel zorgde voor een denderende eerste helft die werd afgesloten met 27-11.
Doel van de tweede helft was om goed te blijven verdedigen (‘Plakken, plakken, plakken!’) verzorgde aanvallen te blijven spelen en dat iedereen tot scoren zou komen. Alle drie deze doelen zijn behaald met als resultaat een einstand van 48-20 in het voordeel van Heeze.
Door deze overwinning klimt Heeze weer een beetje omhoog in de competitie. Komende zondag spelen ze thuis tegen concurrent Rush uit Uden.
Scores: Jarno 5, Lars 8, Harold 10, Finn 4, Jop 12, Bram 4, Sil 2 en Bas 4.

Vijftal U16 veel te sterk voor Bladel

Voor de carnaval had U16 de uitwedstrijd in Bladel met 20 punten gewonnen, maar dat is nog geen garantie voor een makkelijke middag. Bovendien wist coach Jan van den Heuvel op het laatste moment nog 5 man bij elkaar te krijgen en met zo weinig man spelen kan voor problemen gaan zorgen.

Het tegendeel werd echter bewezen. Bij de rust stond het 34-6 voor het vijftal van Heeze. Dit gaf de coach de mogelijkheid om wat te experimenteren met de verdediging. Toen bleek dat dit te veel energe kostte, werd er besloten om terug te vallen naar de vertrouwde zone-defence. De wedstrijd werd afgesloten met een 57-14 overwinning.
Hoogtepunt van de wedstrijd was de ‘behind the back-pass’ van Abdala die beloond werd met een score. Ook tijdens deze wedstrijd wisten alle spelers te scoren. De U16 gaan ongeslagen aan de leiding en het is maar de vraag welk team ze gaat tegenhouden.
Scores: Enzo 14, Ryan 29, Stefan 8, Tim 4 en Abdala 2.
Dames schieten ernstig tekort in Hoensbroek

De dames van BC Heeze staan voor een enorme uitdaging. Door het langdurig uitvallen van twee centers, en blessures bij anderen, speelt het team tegenwoordig met een matig gebalanceerd team. De aanwezige dames vochten in Zuid-Limburg voor wat zij waard waren, maar kwamen aanvallend enorm tekort tegen Tracks: 14-30. Toch complimenten aan de speelsters die aanwezig waren: De 30 punten tegen zijn prima, en aanvallend waren er kansen. Aan de dames en coaches nu om aan die afwerking in de offense te werken.Overige uitslagen zondag 22 februari:

Heren 3 – Titans: 53 – 75
Onder 20 – Jumping Giants: 50 – 44
Onder 10 – Black Shots: 12 – 43