KAMPIOENEN! U-16

Na een sterke wedstrijd van U14-1 vanmiddag, mocht vanavond om 18:00u het U16 team van BC Heeze eveneens gaan strijden om het kampioenschap. Zij moesten vandaag wel winnen anders waren ze geen kampioen.

Na een wat zenuwachtige start met twijfelachtige dribbels en trillende handjes, kwamen de U16 spelers toch eindelijk los! Jens Peperskamp opende de score, maar die werd meteen door de tegenstander de kop ingedrukt met een 2-2. Redelijk gelijk op eindigde het eerste kwart in een 12-8 stand voor BC Heeze. Coach Will was natuurlijk niet zo tevreden en liet dat ook meteen weten aan zijn spelers. Hij coachte ze het tweede kwart in, waardoor BC Heeze kon uitlopen naar een 28-18 stand. Hiermee gingen ze dan ook de rust in. Na een korte pauze van slechts 5 minuten ging de wedstrijd weer verder. Gelukkig opende Heeze wederom de score, ook in de tweede helft, middels een vrije worp. Met een stand van 49-26 gingen ze het laatste kwart in. Met nog enkele scores erbij eindigde de wedstrijd in eindstand van 58-33.

Op het begin na, was de wedstrijd verder niet erg spannend. We denken dat de spelers van U16 misschien een hogere score hadden kunnen behalen vandaag. Zij speelde tegen Valkenswaard, die enerlaatste stonden in de poule.

Natuurlijk zijn we hartstikke trots, dat ook de U16 vandaag kampioen zijn geworden. Dus niet 1, maar 2 kampioenen in 1 weekend. Hoe trots kan je zijn als Basketballclub Heeze.

Hopelijk gaat de tweede helft van het seizoen net zo goed. Waarschijnlijk worden ze dan hoger ingedeeld. Misschien voor de jongens zelf leuker. Meer spanning en strijd onderling in de poule. Dat zal ze goed doen!

Met een totaal score van 716 hebben de jongens van U16 de competitie weten te winnen. Gefeliciteerd jongens!