KAMPIOENEN! U14-1

Zondag 15 december 2019 stonden er twee kampioenswedstrijden gepland. Beide vonden plaats in de thuisbasis, Sporthal de Pompenmaker. Om 12:45 uur stond de wedstrijd van BC Heeze X14-1 tegen Jumpers’76 X14-1 gepland.

De jonge leden van U14 proefde de overwinning al bijna alvorens de wedstrijd van start ging. Met iedereen aanwezig, plus de gastspelers en beide coaches, kon de wedstrijd beginnen. Natuurlijk moesten onze jongens en meisjes deze wedstrijd gaan winnen, omdat Jumper helaas laatste stonden in de competitie.

Maar…de jeugd moest het natuurlijk wel nog even laten zien, waaróm zij kampioen waardig waren! De wedstrijd ging van start en de score werd geopend door Nick van der Linden, 2-0! Gevolgd door een +1 van Bram Langenhuysen. De tegenstander wist net voor het einde van het eerste kwart hun eerste punten te maken, waardoor het eerste kwart eindigde met een 17-2 voor BC Heeze. De tegenstander opende het tweede kwart en scoorde hun 4e punt. Erg spannend werd het verder niet want het 2e kwart eindigde in een stand van 41-12. Hiermee gingen de jongens en meisjes van U14-1 de rust in. We konden er als publiek wel vanuit gaan dat de winst binnen gesleept zou worden vandaag.

Het 3e kwart, direct na rust, werd idem dito niet veel spannender. Echter scoorde Heeze wel beduidend minder dan de vorige kwarten. Het kwart eindigde in een 65-18. Helaas werd het doelsaldo van 100 net niet behaald. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 97-21, waardoor het kampioenschap binnen was én natuurlijk meer dan verdient!

Met een totaal doelsaldo van maar liefst 560 punten heeft U14-1, de eerste helft van het seizoen grandioos goed gespeeld en overwonnen. Gefeliciteerd jongens en meisjes!