U20 en HS1 splitten punten in Venray

Het eerste herenteam van basketballclub BC Heeze draait niet lekker. Blessures en het ontbreken van een coach hebben de resultaten dit jaar geen goed gedaan. Een 69-33 nederlaag in Venray somt de ellende zo’n beetje op. Heeze kan zichzelf haast niet meer van degradatie uit de eerste klasse redden.

Gelukkig komt er jeugd aan die wel goed draait. De mannen onder twintig wonnen, tegelijk spelend in Venray, hun wedstrijd wel. Zij spelen de tweede competitiehelft in de tweede klasse, na eerder in het vierde te hebben geacteerd. Ze delen nu een eerste plaats met Fanatics (Roermond) en Bladel.

Ook de dames blijven lekker draaien. Thuis wonnen zij een thriller van Tracks Parkstad uit Heerlen: 34-31. Die wedstrijd bleef tot het eind spannend, maar een sterke eindspurt en koelbloedige vrije worpen van Heeze beslisten het duel in het voordeel van de groenwitten. De dames staan knap vierde, maar hebben nog een set moeilijke wedstrijden te gaan.