Onnodig verlies Heren 2 en Dames

Zowel de heren 2 als de dames hebben afgelopen weekend dure punten gemorst, op bezoek bij respectievelijk Den Dungen en Nederweert.

De een flitsende start speelden de heren 2 in Den Dungen één van de slechtste partijen van het seizoen. Tegen de hekkensluiter van de competitie konden de mannen niet de puf opbrengen om een statement te maken. De heren stonden in het laatste kwart nog meer dan tien punten achter. Een sterke eindpush, gedreven door een mooie press, bracht het verschil nog tot twee punten. In de laatste zeven seconden had Heeze de bal voor een mogelijke gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Den Dungen won terecht: 60-58.

De dames gaven juist een voorsprong uit handen. In het laatste kwart misten zij simpelweg de energie om de wedstrijd te beslissen. Heeze speelde met slechts één center en moest nog duidelijk wennen aan wat dat voor het spelevenwicht betekende. Het verlies van 54-47 is daarom enigszins vertekenend voor het wedstrijdbeeld. De dames zijn daarom extra gebrand om revanche te nemen, als Nederweert over een paar weken op bezoek komt in Heeze.