BC Heeze bezoekt SPM Shoeters Den Bosch

Op zaterdagavond 4 april bezocht Basketballclub Heeze een wedstrijd van SPM Shoeters. De club uit Den Bosch is misschien wel de beste ploeg van Nederland, en speelde een belangrijke wedstrijd tegen rivaal Donar uit Groningen.

De wedstrijd beloofde vooraf al pittig te worden want op zondag 29 maart had tegenstander Donar nog de bekerfinale van de Shoeters gewonnen. Op de ranglijst van de Basketballeague stonden de Shoeters op plek 2 en Donar op plek 3. Bij winst zouden de Shoeters dus goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap.

In het begin van de wedstrijd liep Donar uit naar een grote voorsprong maar de Shoeters konden het tij keren en gingen met een punt voorsprong de rust in. De wedstrijd bleef spannend en nog in de laatste secondes werd het 71-71 waarna er een verlenging van 5 minuten volgde. De Maaspoort (thuisbasis van SPM Shoeters) schudde op zijn grondvesten mede door de aanmoedigingen van de leden van BC Heeze.

Aan het eind van de verlenging stond er een zwaarbevochte 84-79 op het scorebord en konden de gasten uit Groningen een stille en lange tocht naar huis maken. Ook spelverder Brandyn Curry van Den Bosch waardeerde de support van Heeze. Op Twitter zei de Amerikaan: ‘Major shoutout to @BCHeeze for showing us mad love tonight in our big win! Thank yall, much appreciated

Na afloop konden de leden van BC Heeze met alle spelers op de foto en jagen op de handtekeningen. Wat een bereikbaarheid voor de fans! Grote klasse van de Shoeters! Heeze gaat zeker nog eens kijken. Grote dank aan Jan-Willem Scheffers en Frank Hendriks van het bestuur van SPM Shoeters die dit mede mogelijk hebben gemaakt.