Belangrijke winst heren 1 en 2

Een zeldzaam succesvol thuisweekend in sporthal De Pompenmaker, deze week. Zowel het eerste- als het tweede herenteam wist een belangrijke wedstrijd te winnen.

De heren 1 hadden een overwinning met minstens zeven punten verschil nodig, om boven Tracks te kruipen in de eerste klasse. In een zinderende wedstrijd werd het 63-55 voor Heeze. Hoogtepunten van de wedstrijd waren een block van Stannie Meijer en een anklebreaker die Den om z’n oren kreeg. Op een serieuze noot: Verschillende spelers maakten belangrijke punten voor de ploeg van coach Eymert van Rooy, en toen het moest stond de verdediging zijn mannetje.

Heren 2 heeft met nog één wedstrijd te gaan het eigen lot nog enigszins in eigen hand. Thuis wonnen zij van Bladel met de kleinst mogelijke marge: 52-51. Bladel kreeg op de zoemer nog de kans langszij te komen, maar een moeilijk schot leek méér op een vrije worp van Ákos Beems, dan op een mogelijke gamewinner. De wedstrijd verdiende niet altijd een schoonheidsprijs, maar het feit dat de mannen een voorsprong konden behouden is een opsteker voor volgende week. Dan moeten de mannen opnieuw tegen Bladel. Winst volgende week zou Heeze voorbij zowel Bladel, als Den Dungk brengen. Degradatie kan dan worden ontlopen.