Dames 1 wint eerste wedstrijd van het seizoen

23 september
Gennep Cougars DS 1 – BC Heeze DS 1

Al vroeg vertrokken de dames van BC Heeze om tegen Gennep Cougars te spelen. Daar aangekomen bleek de tas met de tenues van de tegenstanders nog niet gearriveerd en ook de jury was niet op tijd, waardoor de wedstrijd 25 minuten later begon. BC Heeze schoot uit de startblokken. Gennep zette een zoneverdediging neer en daardoor kon Heeze aanleggen waardoor het ene na het andere schot erin ging. Dat resulteerde in een 4-15 voorsprong van de dames uit Heeze. Het tweede kwart schakelde Gennep over naar een man-to-man verdediging. Dit zorgde in dat kwart voor weinig problemen en bij rust stond het 12-15.
Het derde kwart liet Gennep ander basketball zien en gingen steeds beter naar de basket toe. Dit zorgde voor problemen bij Heeze. Gennep kwam steeds dichterbij en Heeze kon het netje niet meer vinden. Eind derde kwart was het nog steeds 27-33 voor ons. Na vier minuten in het vierde kwart kwam Gennep voor het eerst op voorsprong. Ze hebben nooit meer dat 3 punten voor gestaan. Het bleef tot het einde spannend. Met nog één minuut te spelen was de stand 40-40 en mocht Heeze aanvallen. Coach Bas van den Biggelaar gaf aan dat er een lange aanval gespeeld moest worden. Toen er nog 15 seconden te spelen waren werd de eerste actie naar de basket gemaakt. Deze werd gemist, maar Heeze had de rebound. Weer een schot…mis! Maar toen pakte Ilse de Groof de rebound en maakte de winnende 2 punten. Gennep had niet door dat de tijd er bijna op zat en zij begonnen aan hun aanval. Toen was de tijd om en BC Heeze won de wedstrijd met 40-42.
BC Heeze heeft deze wedstrijd naar zich toe getrokken door goed verdedigend werk, vooral Lisa Crijns heeft onder de basket menig tegenstandster tegengehouden. De uitblinker van deze wedstrijd op aanvallend vlak was Ilse de Groof met 20 punten.

Mocht je interesse hebben om te komen basketballen bij het damesteam van BC Heeze kun je contact opnemen met technischezaken@bcheeze.nl. Dames 1 traint op woensdag van 19.30-21.00 uur in sporthal de Pompenmaker en op vrijdag van 19.15-20.45 uur in sportzaal Strabrecht.

Geef een reactie