Gemengde resultaten BC Heeze in week 2

Het tweede speelweekend van de basketbalcompetitie verliep met gemengde resultaten voor de verschillende teams van BC Heeze. Er kwamen iets minder teams in actie. Sommigen vervolgden hun koers richting een mogelijk kampioenschap, voor anderen is er werk aan de winkel.

Ambities heren 1 duidelijk: strijden om de titel

De mannen van heren 1 namen de kritiek van hun coach deze week ter harte. Tegen ‘Titans’ uit Kerkrade – lieten ze zien sowieso bij de beste ploegen van deze competitie te horen: 80-41. Iedereen wist te scoren voor BC Heeze. Bankspelers Joran Verwater (7 pts) en Luuk Keuning (9 pts) waren goed bezig. Roel de Groof blonk al helemaal uit: niemand van Kerkrade kon hem stoppen, op weg naar maar liefst 26 punten.

Ook MU20 nog ongeslagen

Ook de mannen onder 20 jaar zijn na twee wedstrijden nog ongeslagen. Tegen het tweede van BAL in Weert, Limburg, bouwde het team snel een goede voorsprong op en gaf het die nooit uit handen: 48-60. Toen de Basketball Academie het tweede kwart in een zone kroop, creëerde Heeze alsnog mooie kansen. De voorsprong bij rust was comfortabel (23-44), maar de zone werd sterker en Weert klom terug in de game. Heeze vergat te scoren, maar wist Weert ook af te stoppen, waardoor BAL wel dichterbij kwam maar de wedstrijd nooit close werd.

Leermoment voor U18 in Venlo

Ook de U18 kreeg met een zoneverdediging te maken, en in tegenstelling tot de U20 lukte het de mannen niet daar goed doorheen te komen. Uit in Venlo verloor de ploeg dan ook net van de Crusaders: 53-50. En dat na en fel, scherp begin waarin Heeze zelfs 0-10 voorkwam. Het voordeel van zulke wedstrijden: het wordt goed duidelijk waar je aan moet werken. Voor de trainers en coaches dus zaak schutters op te leiden die geen medelijden hebben met zone defenses. Dit team heeft namelijk wel veerkracht: na 26-16 achter lukte het Heeze gewoon om terug te komen tot 38 gelijk aan de start van het vierde kwart. Daarin was het stuivertje wisselen, waarbij Venlo – helaas – de langste adem bleek te hebben.

U16 grijpt thriller in Bakel

Voor de jongens van U16 viel de bal juist wél de goede kant op. Uit tegen Yellow Sox in Bakel wisten de mannen een eindoffensief net genoeg af te stoppen om de punten mee te nemen: 40-45. Bakel leek vroeg in de wedstrijd een geducht tegenstander: met twee verre driepunters kwam de thuisploeg op voorsprong. Heeze wist met hard werken en goede rebounds het beste van het spel te krijgen, en kon zich aanpassen toen aanvalsoptie 1 niet werkte. Dat Bakel knap scoorde via een goed getrainde pick-n-roll combinatie deed daar niets aan af.

Overige uitslagen

BC Heeze MSE2 – Valkenswaard Falcons MSE2: 33-56
BC Heeze X12 – BC Bumpers X12: 35-56
BC Heeze X10 – BC Kimbria X10: 13-72

Geef een reactie