Dominant weekend voor verschillende teams BC Heeze

Wéér een succesvolle week voor basketbalclub BC Heeze in de boeken. Het vaandelteam blijft foutloos aan kop in de competitie en ook verschillende jeugdteams bewezen tot de top in hun klasse te horen.

Heren 1: droomdebuut voor scherpschutter Clay

Het eerste herenteam van de BC reisde af naar Nederweert voor de altijd sportieve pot tegen Jumping Giants. Wie kampioen wil worden mag zich niet verslikken in de – op papier – gemakkelijke wedstrijden, en dat deed het eerste niet: 84-62 winst.

Met elf man sterk kwam iedereen aan spelen toe en een paar jongens die normaal gesproken 30+ minuten maken, hoefden het vierde kwart niet eens in actie te komen. De wedstrijd zal vooral de boeken in gaan als het droomdebuut van Canadese scherpschutter Clay. Die kreeg groen licht om elke bal die hij aanraakte te schieten, en dat hoefde hij geen twee keer te horen. In een minuutje of 20 speeltijd knalde hij 7 driepunters raak, op weg naar 23 punten totaal. Ook Ship (2 drietjes), Stannie (3 stuks) en Den (2 driepunters) besloten dat Heren 1 blijkbaar wél van afstand raak kan knallen. Top teamprestatie waar het team verder op kan bouwen, in aanloop naar de kraker tegen Lieshout.

Heren U20: geen medelijden met Oirschot

De mannen onder 20 jaar hadden één kwart medelijden met tegenstander Oirschot, vóór zij hun voet op het gaspedaal besloten te zetten en die daar ook niet meer van af te halen. Met negen krijgers maakten zij gehakt van de zes Oirschotse mannen: 94-34. “De motiverende woorden van coach Toon gaven de doorslag”, zegt speler Jasper. “We bleven maar nadenken over de speech die hij ons gaf, en daardoor vlogen de ballen haast automatisch door het netje.” Een buzzerbeater drietje van Wout maakte de wedstrijd af en daarom moet Wout – opnieuw – trakteren op taart.

Jongens U18: IJzeren defense legt aanval BAL stil

Soms is vanaf seconde één duidelijk dat een wedstrijd niet spannend gaat worden. Dit was er zo één. Tegenstander BAL (Weert, Limburg) schoot een beroerd percentage en kwam daardoor nooit in de wedstrijd. Heeze knalde daarentegen wél raak, waardoor het bij rust al 34-4 in het voordeel van de Groenen was. Na rust verslapte de verdediging enigszins, maar de aanval bleef lopen, waardoor de eindstand (69-19) nog altijd een enorm kwaliteitsverschil uitdrukt.

Gemengd U12: volledig team overklast Dunatos

Het gemengd U12-team kwam niet echt vlammend uit de startblokken tegen Dunatos, maar eindigde wél met een offensieve explosie. Na 13 punten in de eerste drie blokken lukte het Heeze om 40 punten in de andere 5 te scoren: 53-22 winst. Daarmee behaalde het team het doel van de wedstrijd (50-plus scoren).

Overige uitslagen

BC Heeze Vrouwen-1 – Achilles ’71 (Nuenen)-1: 25-56
Black Shots (Helmond) U16-1 – BC Heeze U16-1: 69-35
EBCG (Geldrop) U14-1 – BC Heeze U14-1: 43-48

Geef een reactie