Eerste team BC Heeze nog ongeslagen na week 3

Het gaat goed met het vaandelteam van basketbalclub BC Heeze. Na drie speelweekenden staat Mannen Senioren 1 nog altijd zonder puntverlies bovenaan in de vijfde divisie. Uit bij het vijfde van BAL in Weert speelde het team misschien wel zijn beste wedstrijd van het afgelopen kalenderjaar: 60-77 winst.

Heren 1: Stijlvolle mismatch in Weert

De uitwedstrijd tegen BAL was een bijzondere mismatch. Heeze beschikt over een groot, ervaren team met een paar slimme verdedigers. Dat laatste is waarschijnlijk dé grote reden dat het team BAL kon verslaan. Weert beschikt namelijk over atletische jeugd waar Heeze qua snelheid eigenlijk niet veel tegen te zoeken heeft. Maar goede één op één defense dwong BAL domme schoten te nemen. In de aanval domineerde Roel de Groof opnieuw met 29 punten, maar ook Jan Scheepers (9 pts), Jan van den Heuvel (10 pts) en Tim van de Loo (11 pts) wisten het netje aardig te vinden.

Heren 2 sprokkelt eerste punten in Nederweert

De heren 2 zijn van de nul. Uit tegen het derde van Nederweert liet de ploeg zien verdedigend een vuist te kunnen maken: 33-51. Geholpen door Luuk Keuning’s 18 punten was het vooral ook een mooie pot voor Toon- en Bram Langenhuysen. Vader en zoon combineerden als gelegenheidsduo voor 12 welkome punten. Bijzonder, want beiden spelen normaliter niet bij het tweede mee.

U14 geeft succesvolle start een vervolg

Het onder 14-team reisde af naar Deurne Pioniers. Daar leek het wel alsof de mannen de trein terug weer snel moesten pakken, want met drie vlugge scores voelde Deurne meteen de noodzaak in een time out te vluchten. Snel, inside spel van Heeze maakte score gemakkelijk voor de spelers: er was een zee van ruimte. Deurne scoorde wel ‘wat’, door slordigheden aan Heeze’s kant, maar dit werd nooit spannend: 23-63. En zelfs die score is vertekend: volgens de coaches was het vierde kwart aan Heeze’s kant én die van de scheidsrechters niet om over naar huis te scoren. Wel een compliment waard: iedereen scoorde voor de U14, dat met een wedstrijd minder gespeeld bovenaan staat in de competitie.

Gemengd U12: Traag begin maakt comeback onmogelijk

Het U12-team begon de wedstrijd (na een 4-0 voorsprong, dat wel) niet goed tegen Fanatics uit Roermond. Er werd, aldus de coaches, slordig gepassed en de omschakeling was niet goed. Na de eerste helft stond het dan ook 6-22 in het voordeel van de thuisploeg. Maar na een goede pauze, waarin de koppies weer dezelfde kant op werden gezet, kwam er een vernieuwd Heeze het veld op. Met strakkere passing en betere positionering wist Heeze ineens de bodem van het netje te vinden. Het was niet genoeg om de winst te pakken (25-38), maar de tweede helft werd toch mooi met 19-16 gewonnen.

Gemengd U10: Elke week een stukje beter

Dat het gemengd onder 10-team verloor tegen Basketbal Academie Limburg (24-47) is helemaal niet erg. Coach Bas van de Biggelaar zag vóór de wedstrijd dat dit voor acht van zijn spelers pas de tweede wedstrijd óóit was. En dan speel je tegen zo’n grote club uit Weert.

De start was fenomenaal: Heeze kwam met 4-2 voor tegen de semi-profs. Dat die voorsprong verdween lag, aldus Bas, ‘absoluut niet aan de inzet. Er werd geweldig hard gewerkt!’. Heeze kwam, vanaf een 12-24 achterstand, zelfs terug tot 20-28. BAL bleek over de langste adem te beschikken, maar dat Heeze een geducht tegenstander wordt is duidelijk. Van de Biggelaar: “We hebben super gewerkt en worden elke keer beter als team.”

Overige uitslagen

Heeze MU20 – Tracks Parkstad MU20-2: 49-58


Geef een reactie