Teamprestatie bezorgt U10 BC Heeze eerste winst

BC Heeze XU10 - Valkenswaard Falcons - oktober 2023

De jongste telgen van BC Heeze mochten voor het eerst dit jaar naar een uitwedstrijd. Het was voor velen de eerste keer dat ze een andere hal bezochten. Helemaal in Valkenswaard begon de equipe 11 spelertjes sterk aan de wedstrijd. Max en Youp hadden de taak de grootste spelers van Valkenswaard te verdedigen, en dit deden ze geweldig. Maar ook de rest van het team was ‘on fire’, zo concludeerde coach Van de Biggelaar na de wedstrijd. ‘Het ging gelijk op, maar na de eerste helft hadden we een kleine voorsprong van 8-12.’

Een hele sterke defense en prachtige aanvallen breidden die score verder uit voor Heeze. Het resulteerde in de allereerste, welverdiende winst voor deze talenten van de toekomst: 12-23.

Ook veel andere teams waren succesvol: van de acht ploegen die in actie kwamen, wonnen er zes. Dit zijn de verslagen.

Dames 1 start competitie met knappe winst

Het eerste damesteam van basketbalclub BC Heeze moest een paar weken wachten, voor het team aan de slag mocht in de competitie. Het was het wachten waard: tegen Vught wonnen de dames een thriller met 38-43.

Het eerste kwart zette de toon voor de wedstrijd: BC Heeze leidde na de eerst tien minuten met 12-10. Die krappe marge zou tijdens de hele wedstrijd het thema van de dag blijken. Na twee periodes was het 24-23 voor Heeze, eind derde kwart was het 34-32. Heeze bleef koel omgaan met de Vughtse defensie en zette daar zelf goede verdediging tegenover.

Een laatste offensief van Vught mocht dan ook niet baten. De dames hielden het hoofd koel en startten de competitie met een mooi overwinning. Ilse de Groof was topscorer met 14 punten, vijf andere speelsters hadden 4 of méér punten om bij te dragen aan de winst.

Heren 1: zakelijke winst is ook winst

Het eerste herenteam mocht voor de tweede keer in vier weken tegen Heeswijck-Dinther spelen. Net als bij de eerste wedstrijd kwam Heeze terecht als winnaar bovendrijven: 70-61.

Het was een andere pot dan de vorige keer. Tenderfeet kwam met slechts zes spelers opdraven, maar dit waren zonder twijfel de sterkste zes die zij hebben. Heeze gaf er niks om. Een sterke run in het derde kwart bracht het verschil even naar zo’n 20 punten maar de overwinning kwam nooit in gevaar, mede doordat de spelverdeler van Heeswijck-Dinther zich blesseerde. Martijn Pernot scoorde 19 punten voor heren 1, Roel de Groof (14 pts), Tim van de Loo (13 pts) en Yves Lamé (10 pts) behaalden ook dubbele cijfers.

Heren 2 zet winstreeks voort

Een reeks is pas een reeks, als het geen incident meer is. En dus zijn de heren 2 trots eigenaar van een heuse winning streak. De streekderby tegen Geldrop werd eigenlijk nooit spannend: 59-45. Heren 2 heeft nu twee wedstrijden op rij gewonnen.

Heeze speelde zonder Luuk Keuning, vorige wedstrijd nog topscorer, maar kreeg bijdragen van verschillende andere gasten. Jan Scheepers, die later zou dweilen bij Heren 1, schoot 19 punten raak. Dus hij kán het wel. Bob Jansens had er 14, Thomas Russo 8.

Veldhoven put mannen U18 uit

De mannen onder 18 reisden met slechts zes man naar Veldhoven af. Daar zorgden slordige passes, maar ook veel druk van Vido, ervoor dat Heeze nooit echt in het spel kwam. Maar de ploeg streed voor wat hij waard was en stond eind eerste helft maar zes punten achter (19-13). Ook het derde kwart (15-12, tussenstand 34-25) was redelijk close, maar Heeze hield Vido niet langer bij. Het laatste kwart (21-9 voor Vido) geeft een wat vertekend beeld van een wedstrijd die veel meer close had moeten zijn, als Heeze compleet was: 55-34 verlies.

Jongens U16 pakken Deurne in overtime

De jongens onder 16 jaar wonnen misschien wel de wedstrijd van het weekend. Tegen Deurne pioniers ging het de hele wedstrijd gelijk op (24-21 bij rust), waarbij Deurne in het vierde kwart de sterkste leek. Leek. Want een full court press van Heeze luidde een gigantische comeback in. Heeze dwong verlenging af en in overtime speelde foutenlast de Pioniers parten. Deurne eindigde met vier man in het veld, waarbij Noud met slechts seconden te gaan de winnende binnen kon schieten: 62-61 winst voor Heeze.

Gemengd U14 bewijst de waarde van vrije worpen

Ook de U14 moest van een achterstand terugkomen om te kunnen winnen. Tegenstander Achilles uit Nuenen had had een aardig lengtevoordeel, waardoor rebounds hard te halen vielen. Bij rust stond het dan ook 23-29 voor Nuenen, maar een 11-2 run van Heeze bracht de voorsprong. Vanaf toen ging het gelijk op, tot een gelijke stand van 49-49 bij 20 seconden te gaan. Een mooie aanval mondde uit in een lekker schotje. Die ging mis, maar Micha pakte de rebound, ging voor het schot en werd ge-fouled. Twee vrije worpen, die Micha koelbloedig raak mikte. Feest voor U14!

Overige uitslagen

Springfield MU20 – BC Heeze MU20: 69-51

Geef een reactie