Eerste team BC Heeze recht het schip tegen Lieshout

De mannen van BC Heeze U20 in actie tijdens een eerdere wedstrijd

Met vijf gewonnen wedstrijden en slechts één verloren pot was ook het afgelopen weekend weer een succesvolle voor basketballclub BC Heeze. Het eerste team herpakte zich in een spannende pot tegen Lieshout en verschillende teams namen revanche op tegenstanders die eerder te sterk bleken. Een overzicht.

Winst heren 1 komt niet zonder prijskaartje

Het vaandelteam van de BC moest naar Lieshout, een tegenstander waar de ploeg vorige keer iets te gemakkelijk van won. Lieshout was toen niet compleet, maar de stand (Lieshout staat derde) verraadt al dat dit geen ploeg is die kunt onderschatten. Dat bleek. Lieshout speelde fysiek en raakte veel schoten, waardoor Heeze alle zeilen bij moest zitten. De mannen speelden de pot slim en volwassen uit (80-73 winst), maar die winst kwam met een prijskaartje. Center Roel de Groof raakte op een vervelende, onnodige manier geblesseerd. Heeze moet hem de komende tijd missen.

Spelverdeler Yves Lamé speelde een sterke pot voor Heeze. Hij scoorde 18 punten en speelde solide defense. Ook Tim van de Loo (14 punten) en Jennis Daamen (14 punten) behaalden de dubbele cijfers ruim. Heeze staat na de winst (en verlies van concurrent Tantalus) weer vier punten los van de rest van de competitie.

Revanche-game voor mannen U20

De mannen onder de 20 (op de foto in actie tegen een ander team) speelden eerder dit jaar al tegen Springfield uit Buchten-Born. In die uitwedstrijd drukte een scheidsrechter zijn negatieve stempel, waardoor de mannen uit waren op revanche. Die kregen ze. Tim Thomasse (a.k.a. Tom Thimmise) opende de score met een bloedmooie driepunter, in een wedstrijd die lang close zou blijven. Eind derde kwart leidde Heeze met een krappe marge (36-33), maar in het vierde kwart gingen de groenwitten los. IJzeren defense en solide aanvalspatronen brachten de wedstrijd naar 47-37. Joran Verwater was topscorer met 13 punten, Wout Harink voegde er 10 toe.

Volledig U18 pakt Vido (Veldhoven) terug

De Mannen U18 speelden hun eerste wedstrijd tegen Veldhoven met een incompleet team en verloren toen. Hoe anders was dat in de thuiswedstrijd, waarin de coaching staff over een volledige ploeg kon beschikken! De hele wedstrijd was spannend, al pakte Heeze via 16-12 en een 33-25 ruststand al vroeg en duidelijk het initiatief in de pot. Een aangescherpte rebounding zorgde ervoor dat Heeze nog verder uit kon lopen, en dat was maar goed ook. Een slordig laatste kwart zag Vido veel te dichtbij komen: 45-43 voorsprong voor Heeze, met nog maar even te gaan. Het leek wel alsof Heeze die waarschuwing nodig had: de mannen begonnen weer raak te schieten en de 53-48 einduitslag geeft de verhoudingen prima weer.

Jongens U16 blijven in race om kampioenschap

Zeven man sterk vertrokken de jongens van U16 naar Deurne voor een pot die het team in de race moest houden voor het kampioenschap. Deurne startte de wedstrijd echter sterker dan Heeze – hun defense weerhield de BC van scoren. Toch bleef Heeze de kansen onderin zoeken, ook al werd er weinig gefloten. De jongens van Deurne hielpen echter een handje door wat loopfouten te maken, waardoor de wedstrijd close bleef. Heeze stond voor, liet Deurne dichtbij komen (42-44) maar balde de wedstrijd koelbloedig uit. Hierdoor houdt het team zich op de beker, al moet nummer één Blackshots dan een fout maken tegen Deurne of Yellow Sox.

Gemengd U14 geeft score-feestje

De U14 van BC Heeze wist dat het voor een opgave stond. De eerste wedstrijd tegen Achilles (Nuenen) werd namelijk pas in de laatste seconden beslist in het voordeel van Heeze. Deze wedstrijd begon wat stroef voor Heeze, maar toen de scores eenmaal begonnen te lopen was het hek van de dam. Bij rust stond Heeze al 18-44 voor en de einduitslag 50-72 laat zien hoeveel scorend vermogen dit team heeft. “Alle spelers speelden een zeer sterke wedstrijd”, zou coach Bram Langenhuysen later opmerken. “Er werd mooi gespeeld. Dit was tempo basketball op een enorm hoog niveau.”

BC Heeze X10 – Valkenswaard Falcons X10

De jongens en meiden van U10 wonnen eerder dit jaar hun allereerste wedstrijd ooit tegen de Valken uit Valkenswaard. Zou dat dit keer weer lukken? Daar leek het in het begin wel op: Heeze kon goed bijblijven en na de eerste helft was het spannend: 15-16. Helaas wist Valkenswaard in de tweede helft de gaatjes in de verdediging beter te vinden dan Heeze. De Falcons bleven scoren en bij Heeze gingen de meeste schoten helaas net mis: 23-39 einduitslag. “We zijn weer gegroeid als team”, aldus coach Bas van den Biggelaar. “Ons niveau gaat elke keer omhoog en in de wedstrijden kunnen we steeds beter de vrije man vinden!”

Geef een reactie