Knappe winst heren 2 basketbalclub BC Heeze

BC Heeze Heren 2 pakt knappe winst en houdt zicht op de middenmoot

De helden van BC Heeze speelden deze week niet in het eerste herenteam. Het tweede sleepte namelijk tegen Venlo in de laatste seconden een overwinning uit het vuur.

Heren 2 komt terug tegen Venlo

Vijf seconden. Zo veel tikken stonden er op de klok toen Thomas ‘Billy’ Russo met een score en bonus vrije worp de winnende punten pakte voor heren 2 tegen het eerste van Venlo Crusaders. Het werd 68-66, en daar ging heel wat aan vooraf.

Heren 2 beschikte, ondanks een aardige ziekenboeg, over acht spelers. Job Verfuurden keerde terug van een blessure en de niet onverdienstelijke bankspelers Jarno van Bree en Bram Langenhuysen droegen een steentje bij. In de eerste helft vond Heeze de ontketende Russo (20 punten) veelal onder het bord. Drietjes hielden Venlo echter close (33-29) en Crusaders kwam zelfs vóór. Met minuten te gaan stond Heeze zeven punten achter. Luuk Keuning (14 punten, 5 harde fouten) pakte een belangrijke steal, Luc van Kessel popte een drietje en ineens stond Heeze nog één punt achter. Thomas Russo besliste (zoals eerder gezegd) de wedstrijd, waardoor Heeze de winst kon pakken tegen de nummer drie van de competitie.

Eerste team verliest van Tantalus

Heren 1 had de kans de concurrentie een flinke tik uit te delen, door tegen de studenten van Tantalus te winnen. Dit gebeurde niet: 73-64 verlies.

Hadden de mannen beter kunnen schieten? Jazeker. Stonden ze te rebounden als mieten? Ja-zéker. Maar vooral de slimme zone van Tantalus speelde het team parten en de scheidsrechters hadden hun focus nog in een glas studentenbier liggen.

“We hebben dit aan onszelf te danken”, aldus coach Tiel van den Heuvel. “Dit is de eerste keer dat we getest zijn, deze competitie, en we zijn te licht bevonden. Maar iedereen binnen dit team is goed in herkansingen, dus volgende keer halen we zeker geen on-vol-doende.” De coach baalt er vooral van dat het team niet klaar leek voor een hongerige tegenstander. “We treffen die gasten nog twee keer. We hebben een vlammetje hoop levend gehouden en dat vlammetje moeten we volgende keer genadeloos blussen.”

‘Miljoenen kansen’ niet genoeg voor Dames 1 in Bladel

Het eerste damesteam speelde tegen het voor hen nog onbekende Bladel, de nummer twee in de competitie. Die hoge ranking heeft een reden, zo bleek al snel. De Bladelse snelheid bracht de thuisploeg al snel naar 6-0 en 15-4. Het werd nooit spannend.

Een iets scherper tweede kwart zag een openingsscore van Claudia, de nieuwe (maar teruggekeerde) center van het team. Bladel leek geïrriteerd: Heeze screende goed en Bladel communiceerde daar niet helder over. De 24-11 ruststand verraadt al dat Heeze dit tweede kwart een knappe 9-7 speelde. Dat schudde Bladel – helaas – wakker. Na de pauze wist Bladel veel breaks te lopen richting een 39-16 voorsprong. Miljoenen kansen voor BC Heeze bleken niet genoeg om de wedstrijd close te krijgen: 48-20 eindstand.

Geen taart, wel ‘pakkie’ voor U18 tegen Weert

Een paar weken terug wonnen de mannen U18 gemakkelijk tegen de gasten van BAL uit Weert (69-19). Dat kan altijd beter, moet het team gedacht hebben. Hoewel een taart voor de 100e score uitbleef deelde het team wel ouderwets pakkie rammel uit: 22-98.

Na één kwart stond het al 4-23 en dat tempo hield Heeze moeiteloos vol: 14-76 na drie kwarten. Natuurlijk wordt er dan ‘100’ geroepen en misschien is het wel goed dat het team die niet haalde: dat houdt de mannen hongerig. Met een halve minuut te gaan moesten de mannen nog 5 punten zien te scoren. Ondanks een knappe drie van Max Pepels (18 punten) lukte dat niet. Jasper van Zutven (25 pts) werd topscorer.

MU16 winnen als underdog tegen Black Shots

Als je een eerste wedstrijd met meer dan 30 punten verschil verliest, verwacht je de tweede ook niet te winnen. Toch is dat precies wat de jongens onder 16 voor elkaar kregen tegen Black Shots uit Helmond: 62-55 winst.

De eerste helft ging nog redelijk gelijk op: 34-28 voorsprong voor Heeze en dus kon het nog alle kanten op. Hoewel het wedstrijdbeeld gelijk bleef wisten de Groenen hun voorsprong steeds iets verder uit te bouwen, waardoor het na drie kwarten zelfs 54-35 was. Helmond kwam met een sterke run: het team is simpelweg te goed om zomaar te gaan liggen. Maar Heeze, met een Ties Langenhuysen (36 punten) in bloedvorm, was beter. Een knappe winst voor de U16, waar in de kleedkamer het woord ‘kampioenschap’ al voorzichtig gevallen is.

Zeldzaam gelijkspel voor U12 tegen Dunatos

Hoewel BC Heeze U12 de eerste wedstrijd tegen Dunatos wist te winnen, was dat in de return niet het geval. In een nek-aan-nek race, waarin geen van beide teams op méér dan 4 punten voorsprong kwam, werd het (misschien wel terecht) gelijk: 27-27.

Na de eerste helft (17-13 voor Dunatos) moest Heeze alles uit de kast halen om het punt uit de wedstrijd te halen. Tot aan de zevende periode, die Heeze met 5-8 won, keek het team tegen een achterstandje aan. In het laatste bedrijf van vier minuten wist Heeze helaas niet te scoren, maar een goede defense hield Dunatos óók op maar één punt, waardoor het gelijk werd.

Overige uitslagen

BC Heeze X14 – EBCG X14 (Geldrop): 38-53

Geef een reactie