Tweede team BC Heeze morele winnaars in Nuenen

Vier Heezerse krijgers wonnen bijna van het zesde van Achilles '71 (Nuenen)

Een rustig speelweekend voor de basketballers van BC Heeze. Heren 1 boekte een zakelijke overwinning op het vierde van Achilles (Nuenen) en blijft daardoor zonder puntverlies bovenaan staan in de vijfde divisie. Maar de echte winnaars van het weekend spelen in het tweede: de ploeg van Bob Jansen sleepte met vier spelers bijna de overwinning binnen tegen Achilles 6.

Heren 2: Strijdend ten onder

Het tweede team kwam in de kleinst mogelijke formatie opdagen voor de strijd tegen het zesde van Achilles. De ploeg van Bob Jansens wist slechts vijf krijgers op te trommelen, waarbij guard George Kapatsoulias al vroeg in de wedstrijd geblesseerd raakte aan zijn schouders. De heren moesten met vier verder tegen het hoger geplaatste Achilles, maar verloor slechts nipt: 65-62.

“We waren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij”, zou captain Luc van Kessel later laten optekenen. “We liepen zelfs uit tot 12 punten voorsprong.” Pas in het vierde kwart sloeg de vermoeidheid toe en kon Nuenen dichterbij komen. Twee driepunters brachten de ploeg langszij. “We kunnen met opgeheven hoofd richting de return werken”, aldus coach Bob Jansens. “Dit was gewoon een zeer sterke vertoning.” Center Thomas ‘Billy’ Russo was topscorer met 21 punten, Van Kessel volgde met 19.

Heren 1: Perfecte voorbereiding op ‘wedstrijd van het jaar’

Het vaandelteam van de BC moest óók tegen Nuenen. In tegenstelling tot de eerdere affiche zou deze pot nooit spannend worden. Achilles ’71, hekkensluiter in de divisie, kon nooit een vuist maken tegen de oppermachtige groenwitten. In Zaal De Pompenmaker werd het 86-48.

Heeze speelt volgende week in Eindhoven tegen Tantalus, angst gegner van afgelopen jaren. Verschil met dit seizoen: Heeze staat zonder puntverlies bovenaan terwijl Tantalus al twee keer verloor. Als Heeze volgende week in Eindhoven weet te winnen, is dat een behoorlijke klap in de race om het kampioenschap. “Natuurlijk worden de prijzen aan het einde van de rit verdeeld”, aldus coach Tiel van den Heuvel. “Maar ik kan niet ontkennen dat ik de prijzen voor een platte kar al gegoogeld heb.”

Martijn Pernot was de grote man tegen Nuenen. Hij scoorde maar liefst 30 punten, gevolgd door Roel de Groof (17pts) en Jan van den Heuvel (10pts). Iedereen behalve spelend coach Tiel scoorde in de wedstrijd.

Geef een reactie