Opnieuw succesvol speelweekend BC Heeze

BC Heeze Mannen U20

Er zijn soms van die wedstrijden waarin je als team een druppeltje bloed ruikt. De dames van basketbalclub BC Heeze waren dit weekend zo hongerig als een haai en trokken de nietsvermoedende slachtoffers van Titans (Kerkrade) kopje onder. Dat, en méér mooie winstpartijen, in de wekelijkse samenvatting van basketbalclub BC Heeze.

Enorme comeback Dames 1

In voorgaande jaren kon Heeze nooit winnen van Kerkrade. Dit jaar was de opdracht (achteraf) simpel: één hele goede speelster fanatiek verdedigen en zelf de kansen maken. Heeze had er alleen even voor nodig dit te snappen, aangezien het thuisteam aanvankelijk uitliep naar een voorsprong van 30-13 en zelfs 41-23 bij rust. Deze dame, die uiteindelijk 35 punten scoorde, was warm. Zeg maar.

Maar de ploeg van coaches Ronald Bax en Theo van Amstel lieten zich niet uit het veld slaan. Op gang geholpen door scores van centers Maart (11 punten totaal) en Clau (7 pts) krabbelde het team wat terug. Kerkrade voelde de druk niet en ging wat fouten maken. En als Heeze dan ineens raak begint te schieten en wat vrije worpen weet te benutten, is er een comeback in de maak: 48-45 na het derde kwart, dat Heeze dus met 22-7 won!

Toen kroop er frustratie in de Kirchröadsje formatie. Ze werden lomp, en dat mondde uiteindelijk uit in veel fouten (die Heeze in punten wist om te zetten) en zelfs wat technische fouten aan beide kanten. Hoe dan ook: het vierde kwart ging op een neer. Titans kwam nipt voor (59-56), tot een drietje van Mart (met 20 punten topscorer bij Heeze) het gelijk maakte. Het werd 59-60, maar een marge van één punt is nooit veilig in basketbal. Titans maakte – weer – een fout, Martine kreeg twee maal en dat bepaalde de eindstand: 59-62.

Iedereen wist te scoren voor Heeze, óók Malin en Daisy die hartstikke nieuw en jong zijn in het team. De winst werd afgesloten met een laatste etentje bij De Clown in Valkenswaard. (zielig vioolmuziekje)

Tweede herenteam rekent af met Lieshout

Het waren barre omstandigheden in Zaal De Pompenmaker, zegt Luc van Kessel, speler en captain bij het tweede herenteam van de BC. Niet alleen buiten was het koud: de vloer van de sporthal was gladder dan die van Thialf. “Alleen het dweilorkest ontbrak.”

Inzet van de wedstrijd tegen hekkensluiter Lieshout: een plaats in het fameuze ‘linker rijtje’. Heeze zou zelfs op slechts twee punten achterstand komen van de nummer drie, en tegenstander van de komende wedstrijd, Yellow Sox (Bakel). Maar de wedstrijd was nog niet zomaar gewonnen: Lieshout won vorige week knap van Yellow Sox en Heeze kampt – nog steeds – met blessureleed.

Lars Ceelen sloot voor de gelegenheid aan en rommelde zijn weg naar 7 kostbare punten. Een hoog baltempo zorgde ervoor dat met name Kuuk Leuning (21 punten) op stoom kon raken. Heeze ging met 35-21 comfortabel de rust in. Maar het derde kwart was niet best: turnovers aan beide kanten zorgden voor gerommel. Verdedigend werk van Free Willy Scheepers en Bram van de RedLights hield de schade beperkt. Ook het vierde kwart wist Heeze solide uit te spelen, waardoor de voorsprong van uiteindelijk 10 punten behouden werd: 59-49.

U20 solide voorbij BAL

Toen de mannen van U20 (foto, voor het eerst compleet!) het tweede van Basketbal Academie Limburg (BAL) zagen verschijnen, dachten ze in een zieke prank te zijn beland: dit was een compleet nieuw team! Weert kwam met slechts drie bekende gezichten opdagen. Maar nieuwe spelers zorgen niet voor nieuwe resultaten. Heeze won wedstrijd één, en ook twee was een prooi voor de groenwitten: 74-43.

Heeze ging de wedstrijd goed in, met wat slordigheden hier-en-daar. Maar na de 17-11 van Q1 werden de boys echt wakker: 35-18 bij rust en 60-24 na het derde kwart. In het vierde kwart slipte de concentratie weg en daardoor kwam BAL wat meer aan basketballen toe. Toch werd het nooit spannend. Jarno van Bree(k) scoorde 14 punten voor Heeze, gevolgd door Bram Langenhuysen. Die scoorde er 11.

Wraak voor U18 tegen Venlo

Aangezien de Mannen U18 vorig wedstrijd maar met 3 punten verloren van Venlo, wist het team dat het kans zou maken in de thuiswedstrijd. “We waren klaar ze een lesje te leren”, aldus speler Jasper van Zutven. “En we hebben ze huiswerk gegeven. Strafregels. “Ik moet opletten in het derde kwart.”

Want dat deed Venlo niet. Na een close eerste helft (17-19, weinig scores aan beide kanten), donderde Heeze over Venlo heen. Het derde kwart werd maar liefst 17-8 voor Heeze en aangezien ook het vierde dominant was (16-7) was de einduitslag duidelijk: 51-34. Jasper van Zutven scoorde 11 punten voor Heeze, Max Pepels had er 9.

Gemengd U10 leert les in Maastricht

De jonkies van de club moesten zondagochtend om 10.00 uur naar Maastricht. Dat is al geen pretje, maar als je dan tegen de nummer één speelt die alles met overmacht wint, is het een lange ochtend…

Maar ook dáár weet dit team raak mee. Nee, de wedstrijd werd zeker niet gewonnen (67-16), maar het team heeft geleerd! Kimbria (het Maastrichtse team) verdedigde fel, waardoor Heeze maar moeilijk tot aanvallen kwam. In de tweede helft lukt het Heeze om beter te verdedigen: de vijfde periode werd zelfs met 2-0 gewonnen! De tweede helft verliep een stuk stroever voor Kimbria, en dat is volgens coach Bas de verdienste van het team. “Dit was een goede leerschool voor ons. We hebben gezien waar onze leerpunten liggen voor de komende maanden. Nu op naar de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen Vido!”

Geef een reactie