Winterkampioen! Eerste team BC Heeze koerst af op kampioenschap

Het eerste team van basketbalvereniging BC Heeze is keihard op weg om kampioen te worden. Het team nam daarvoor een hele belangrijke stap, door in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar concurrent Tantalus af te drogen: 98-48. Heeze staat nu vier punten los van nummer twee Lieshout en acht van Tantalus, waarbij Tantalus wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Heeze verloor de eerste ontmoeting met het Eindhovense studententeam door interne én externe omstandigheden. Toegegeven: Heeze speelde in die ontmoeting als een stel voetballers, maar de scheidsrechters toen drukten ook een zeer negatieve stempel op de wedstrijd. Dat was deze wedstrijd wel anders.

Aangedreven door een paar nieuwe tactieken maakte Heeze korte metten met de zone-verdediging van Tantalus. De score liep snel op, met name door een run die door bankzitters werd ingezet. Een mix van afstandschoten en inside scores maakten voor een hele aantrekkelijke wedstrijd. Eén van de supporters: “Dat ging wel goed, ja.” Stannie en Roel Hermans scoorden beiden 16 punten voor Heeze, de combinatie van Jennis Daamen en Luuk Keuning deed daar met 17 punten niet veel voor onder.

U20 soort-van-kampioen eerste helft competitie

De mannen onder 18 jaar (U18) eindigen hun eerste helft van dit speeljaar met een soort-van-kampioenschap. Ze staan geen eerste, maar omdat koploper Dunatos leden heeft die officiëel niet in de U18 mogen spelen, telt dat wèl zo. En omdat Heeze de laatste wedstrijd van het jaar ook daadwerkelijk van Dunatos won, voelt het best wel als een kampioenschap. Het werd 49-33.

Jasper van Zutven (15 pts) en Max Swinkels (14pts) werden topscorers voor Heeze, dat nog wel op zijn donder kreeg van coach Hubert. Het was namelijk niet eens een écht goede wedstrijd van het team. Dat moet vertrouwen geven voor de tweede helft van het jaar, als de ploeg hoger wordt ingedeeld en dus sterkere tegenstanders treft.

Geef een reactie