Reality-check voor eerste team BC Heeze

Nam het vaandelteam van basketbalclub BC Heeze vorige week nog zes punten voorsprong op de concurrentie – deze week slinkt die marge tot vier, na verlies tegen Weert (82-85 na verlenging). De mannen hebben het heft nog in eigen hand, maar zullen alles op alles moeten zetten om kampioen te worden.

Reality-check voor heren 1

De mannen van Basketbal Academie Limburg komen elke week met een ander team opdagen. De heren zagen het dan ook – terecht – als een compliment dat deze tegenstander in volledige formatie, met spelers uit veel hogere divisies, naar De Pompenmaker kwam. Spannende wedstrijden zijn nu eenmaal de leukste om te spelen.

Meteen was duidelijk wat voor ploeg Weert is: drie driepunters startten de wedstrijd en Heeze keek tegen 0-9 aan. Maar de mannen werden wakker, speelden een goede eerste helft en gingen rusten met een voorsprong van 12 punten. Die slonk tot 3 na Q3 en na vier kwarten was het gelijk. In verlenging trok Weert de verdediging wat strakker aan, Heeze kon daar niet goed genoeg mee omgaan. BAL won terecht.

“Het is jammer dat we niet elke week zulke wedstrijden spelen”, aldus coach Tiel van den Heuvel. “Hier leren we van. Dit zet ons op scherp voor volgende games.” Vorige week won Heeze nog veel te eenvoudig van Kerkrade (33-95). “Dan is het moeilijk meteen áán te staan voor zulke wedstrijden.”

Jan Scheepers (22 pts) en Roel Hermans (20 pts) waren op dreef voor Heeze, dat verder voor de tweede week op rij een driepunter kreeg van Daan ‘Geertje’ Jansens. De bal was zijn penseel, het bord achter de ring zijn canvas. Geertje schilderde een goed lillik stilleven dat toch drie punten waard was.

Heren 2 besluit in vierde kwart op te komen dagen

Het duurde een half uur aan speeltijd, maar heren 2 beloonde zichzelf wél naar arbeid. “Weinig goeds te melden, maar we hebben gewonnen”, aldus coach Bob Jansens. Met een aanvangstijdstip van 18.15 uur moesten de mannen zich eerst buigen over een levensgroot dilemma: ‘Eet je vóór, of ná de wedstrijd?’

Daar waren ze nog uit na dertig minuten speeltijd. “Toen kropen we als een stel lafaards in een zone-verdediging”, moest coach Jansens toegeven. Heeze boog een achterstand van 13 punten om in nipte winst: 44-42. Luuk Keuning scoorde het meest, maar de eer ging naar Bilsko Scheepers (9 pts). “Onze uitblinker”, aldus coach Jansens met een traan in zijn ogen. “Hij verdedigde ijzersterk en kreeg maar twee woedeuitbarstingen. Dát is de grootste winst van vandaag.”

MU16 staakt uit de hand gelopen wedstrijd

Het was niet alsof Heeze hem ging winnen, maar coach Jorn Ceelen besloot de stekker uit de wedstrijd Black Shots 2 tegen Heeze U16-1 te trekken. Reden was onsportief spel van de tegenstander en volledig incapabele scheidsrechters. Om blessures te voorkomen maakte Jorn deze terecht beslissing. Op moment van staken was het 63-31. Het lijkt erop dat de bond dit ‘gewoon’ als eindstand noteert.

XU12 trekt in thriller aan kortste eind

Ook het gemengd U12-team begon een beetje slordig aan de wedstrijd tegen Jumpers (Venray). Thuis leek het team even vergeten hoe je bij je mannetje moest blijven. Vanaf het derde kwart ging dat beter: prachtige verdediging volgens coach Jasper.

“We hadden mooie acties, schoten die er lekker in ging. Alleen had Jumpers een grote speler die door zijn lengte en kracht erg moeilijk te verdedigen was.” Dat maakte uiteindelijk het minieme verschil: 27-30 voor Jumpers.

Overige uitslagen

BC Bumpers VSE2 – BC Heeze VSE1: 43-32
Achilles ’71 X10-2 – BC Heeze X10-2: 33-22

Uitslagen vorige week

BC Titans MSE1 – BC HEEZE MSE 1: 33-95
Valkenswaard Falcons MSE2 – BC Heeze MSE2: 40-46
Springfield ’75 M20-1 – BC Heeze M20-1: 48-38
BC Heeze M18-1 – BC Kimbria M18-2: 67-26
BC Titans M16-1 – BC Heeze M16-1: 83-21
BC Heeze X14-1 – The Black Eagles X14-1: 22-98
Attacus X12-3 – BC Heeze X12-1: 45-38
BC Heeze X10-1 – Den Dungk X10-2: 34-50
BC Heeze X10-2 – Yellow Sox X10-3: 32-8

Geef een reactie