Mogelijke kampioenswedstrijd eerste team BC Heeze (+ uitslagen afgelopen weekend)

Het eerste team van basketbalclub BC Heeze kan aanstaande zondag 10 maart kampioen worden. Als de mannen komende zondag (15.00 uur, De Pompenmaker) van Nuenen winnen, en achtervolger Lieshout wint van Tantalus, is het vaandelteam van BC Heeze voor het eerst in ongeveer 25 jaar (!) kampioen.

Lieshout, de nummer twee, kan Heeze niet meer inhalen. Nummer drie Tantalus kan dat wél, op onderling resultaat. De twee ploegen spelen om 15.30 uur tegen elkaar, waardoor Heeze bij winst een half uurtje op het verlossende woord moet wachten.

“Mocht het komende zondag niet gebeuren, dan wachten we een week met feestvieren”, aldus coach Tiel van den Heuvel. “Maar tegen die tijd zitten de eerste gouden staven al in de nek.” Het belooft hoe dan ook een mooie wedstrijd te worden: Heeze won de eerste ontmoeting met de mannen uit Nuenen met 86-48.

Wil jij een keer kennismaken met basketball? Kom dan om 15.00 uur naar De Pompenmaker om de mannen aan te moedigen. Entree is gratis, en als het team kampioen wordt zal het een gezellige middag worden in De Pompenmaker. En anders óók.

Verslagen en uitslagen 2 en 3 maart

BC Lieshout MSE1 – BC Heeze MSE1: 64-68

Door persoonlijke omstandigheden was coach Biel afwezig en Daan ‘Geertje’ Jansens (geblesseerd) verving hem. Bij de warming up viel al op dat BC Lieshout erg scherp oogde. Het thuisteam begon in een stormloop aan de wedstrijd, waarbij Heeze het nakijken had. Lieshout was gretiger, Heeze slordig en daardoor begonnen de irritaties op te lopen. Na twee kwarten stond Heeze met 17 punten achter (41-24).

Dit kwam mede door een basket die scheef stond aan Heeze’s zijde. Toen Lieshout die basket bij de rust recht besloot te zetten, laaide dat een vuurtje op bij de bezoekers. Heeze kwam voortvarend uit de startblokken en dit resulteerde in een opmars die uiteindelijk 4 minuten voor tijd in de eerste voorsprong van Heeze werd omgezet. Agressiever verdedigen, bekeken aanvallen en vooral de beleving binnen en buiten het veld zorgden ervoor dat Lieshout de hoop verloor en de mannen uit Heeze aan het langste eind trokken. Topscorer aan Heezer zijde werd Clay Frenette met 19 punten.

EBBC U14 (Den Bosch) – BC Heeze U14: 33-29

De onder 14 van BC Heeze mocht zaterdag naar Den Bosch, waar een naar verwachting gelijkwaardige tegenstander te wachten stond. De wedstrijd begon heel erg slordig. Met ongeveer 38 turnovers en maar 2 punten in de eerste periode keek Heeze al snel tegen een achterstand aan.

De verdediging stond echter wel sterk, waardoor de achterstand beperkt werd. In het tweede kwart werd het al iets beter, de ruststand was 17-12 in het voordeel van de thuisploeg. Heeze bleef sterk verdedigen, geleid door de ontelbare blocks van Micha, en in de tweede helft was de aanval al iets nauwkeuriger.

Helaas werd er aan beide kanten weinig gefloten, wat ons licht benadeelde door onze speelstijl met veel drives. In de laatste periode begon Heeze met een 7-0 run om de score binnen één punt te brengen. Helaas konden de groenwitten deze streep niet doortrekken en moest de U14 genoegen nemen met een verlies. Hoewel de score erg laag was, zei coach Bram wel tevreden te zijn met de verdedigende inzet van het team. “Thuis gaan we deze pot zeker pakken.”

Overige Uitslagen

Zaterdag 2 maart
Basketbal Academie Limburg MSE6 – BC Heeze MSE2: 92-49
BC Bladel X10 – BC Heeze X10: 44-18
BC Bladel X10-2 – BC Heeze X10-2: 12-32

Zondag 3 maart
BC Heeze VSE1 – Vido (Veldhoven) VSE2: 54-31
BC Heeze U18 – Attacus U18 (Veghel): 38-78

Geef een reactie