Peanut Basketbal

Peanut Basketbal is een vorm van basketbal voor de allerkleinste kinderen. Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 kunnen spelenderwijs kennismaken met de sport basketbal. Dus vanaf 4 jaar kun je al meedoen!

Het is een speciaal ontwikkeld programma om op een makkelijke manier om te leren gaan met een bal, winnen en verliezen, samenwerken, maar ook alle individuele elementen van basketbal. Door middel van kleine korte oefeningen leren deze kinderen de beginselen aan.

Je kunt hierbij denken aan schieten op basket, de eerste vormen van een lay-up, wedstrijd elementjes in de vorm van renoefeningen, gooien en vangen, trucjes en mikken op doelen. Al deze vormen doen we met verschillende materialen in de vorm van spelletjes.

Het voordeel hiervan is dat je kind al op jonge leeftijd kennis maakt met een balsport en daarnaast zichzelf makkelijker en sneller zal ontwikkelen op o.a. motorisch vlak. De peanut basketbaltrainingen vinden plaats op woensdag 17:00 uur in Sporthal de Pompenmaker (Ten Borchwardplein 32, 5591 ML Heeze).

Keertje meedoen?
Neem contact op via technischezaken@bcheeze.nl / 06-26154898 of sluit aan in de Pompenmaker (m.u.v. vakanties).